CURSUS OPNAMETECHNIEK 

Een betaalbare 10-delige cursus waarin je de basisbeginselen van opnemen en muziek produceren leert..

Voorbereiden...

De geschiedenis van de opnametechniek 

In de eerste les kijken we naar de ontwikkeling van de opnametechniek van de afgelopen honderd jaar. Welke soorten microfoons zijn er? Waarom klinken ze anders? Hoe kan je ze gebruiken? De overgang van analoog naar digitaal en welke uitdagingen dat met zich mee brengt.

Luisteren...

Opnemen begint met ... luisteren!

"All You Need Is Ears" zei Sir George Martin ooit.  En zo is het. Je hoeft geen dure apparatuur aan te schaffen want het belangrijkste gereedschap heb je al... je oren. Iedere cursist brengt een aantal opnames in en vertelt waarom . We luisteren gezamenlijk en proberen objectieve criteria aan te leggen t.a.v. wat we horen.

Opnemen...

Welke microfoon zetten we waar neer?

Er zijn ongelooflijk veel soorten microfoons en welke moet je nou kiezen? Zoals een fotograaf een lens kiest voor een shot zo kiezen wij een microfoon. We maken testopnames van meerdere instrumenten en luisteren samen naar de soms subtiele verschillen.

Mixen!

We'll Fix It In The Mix!

Wat tijdens de opname niet lukte denk je in de mix op te kunnen lossen? Hmm... ik weet niet of dat altijd lukt. Maar met de huidige digitale technieken kan je achteraf inderdaad veel oppoetsen. Natuurlijk hebben we het vooral over balans, klankleur, artistieke context en veel meer om een goede mix te maken.

AANMELDEN

Lijkt het je wat? Meld je dan aan, ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen. 

Is de cursus wel geschikt voor mij?

Twijfel je, of heb je meer informatie nodig?
Geen probleem, laat even wat van je horen en ik neem contact met je op,
dan kan ik persoonlijk kijken of de cursus voor jou zinvol is.

Size
Show/Hide

SHARE THIS PAGE!