PODCAST MAKEN

Is een podcast niet gewoon een 'poor man's radio uitzending'?
Ehm... ja en nee. Voor mij brengt de podcast in ieder geval een stukje van de magie terug die ik 'vroeger' ervaarde als ik aan de radio gekluisterd zat...

EEN PODCAST MAKEN IS LEUK EN NIET MOEILIJK!

Oh? Hoe weet jij dat dan, heb je erop gezeten dan? Eh nou nee ik zit op andere dingen, maar ik kan je zeker helpen bij het produceren (van begin tot eind) van een Podcast. 
En ik heb een boel topmicrofoons dat helpt ook. 

Wat is je verhaal?

Wat wil je vertellen? En ook niet onbelangrijk: aan wie? Welke vragen hebben je luisteraars? Wat houdt ze nú bezig? Een goede voorbereiding is, ook hier, belangrijk. Als je dit helder hebt kunnen we een draaiboek maken.

Wie doen er mee?

Je weet dit misschien al lang, maar goed,  je hebt (meestal) een presentator (host) en een of meerdere gasten nodig. Als je naar de studio komt zorgen we dat alles piekfijn voor jullie klaar staat.

On air! Oh nee, niet!

Een podcast wordt opgenomen en gemonteerd totdat alles klopt. We kunnen muziek, geluidseffecten toevoegen. Als eerste in Nederland kunnen we ook geuren aan de Podcast toevoegen. Dat laatste is misschien niet helemaal waar.

Podcast publiceren

Als de Podcast is gemixt en afgemonteerd en door jou is goedgekeurd kunnen wij hem voor je hosten, of je krijgt het bestand zodat je zelf een partij kan zoeken die dit voor je gaat doen. 

"ALS RADIOMAKER BEN JE NIET GEWEND
DAT JE OOK PUBLIEK HEBT"

Mijke van Wijk tijdens de lancering van haar Podcast 'Tante Jos'

Ik was vanaf episode 1 van 'Tante Jos' meteen geboeid door het prachtige verhaal wat Mijke vertelt,
 ik zat er helemaal in. Heerlijk!