EEN VIDEOCLIP MAKEN... IN ÉÉN DAG!

Wat is er leuker dan met je klas een vette videoclip maken? Zelf tekst schrijven, zingen en alles opnemen in een echte studio... 

Schrijven

 Wat wil je vertellen? 

We beginnen met het schrijven van de songtekst. De kinderen hebben van tevoren in de klas al een keuze gemaakt uit verschillende muziekstijlen. Dan wordt de groep verdeeld in kleinere groepjes en worden de coupletten en een refrein geschreven. 

Zingen

Oefening baart kunst...

Als de tekst klaar is wordt de zang opgenomen. Maar eerst gaan we repeteren zodat het tijdens de opname makkelijker gaat en ook goed klinkt. De repetitites worden geleid door een professionele vocal coach.

Opnemen

Shoobie doo wap doo wap

Als de partij 'erin zit' zoals dat heet kunnen we gaan opnemen. Tijdens de opname worden de kinderen gecoached door de producer die oplet of alles goed klinkt,  en de boodschap wel goed overkomt.

Filmen

Het oog wil ook wat...

Nu de zang erop staat kunnen we naar hartelust gaan filmen. We maken o.a. gebruik van een greenscreen waardoor we de achtergrond later nog kunnen veranderen. De kinderen playbacken over hun zef geschreven en gezongen tekst!

REACTIES VAN OPDRACHTGEVERS

“Dag Peter,
Hier dan mijn reactie over de film.
Allereerst reactie van de kinderen: Super, gaaf, tof, lache!!!!!!! Complimenten voor je/jullie werk.....het is echt heel leuk.
 Ontzettend bedankt voor je inzet en die van je collega's. Ik en de kinderen vonden het zeker de moeite waard.”

“Hoi Peter,
Dat ziet er geweldig uit!
Wat een werk zit erin!”

“Wow... het was echt super leuk. Wat gaaf om dit zo eens mee te maken. Vooral ook erg fijn te zien dat alle kinderen ook echt aan bod kwamen. Te gek dat we nu een clip hebben als herinnering aan onze Groep 8!”